CLAU D’IDENTIFICACIÓ

1aSi el bolet te l’aspecte típic, és a dir té un barret (que protegeix la part fèrtil) i una cama (aquesta darrera pot ser molt curta o absent), vés al2
1bSi el bolet te un aspecte diferent, no te un barret típic (la part fèrtil no està protegida per un barret), vés alGrup dels bolets atípics
2aSi tot el bolet o només la part inferior del barret és cobert d’agulles, vés alGrup dels bolets amb agulles
2bSi en el revers del barret hi ha làmines, una esponja, diversos plecs o és llis, vés al3
3aSi el bolet és endurit, com si fos de fusta o de cuir, vés alGrup dels bolets
de carn endurida
3bSi el bolet és més o menys carnós i tendre, vés al4
4aSi en la part inferior del barret, hi ha una mena d’esponja, vés alGrup dels bolets amb esponja
4bSi en el revers del barret hi ha làmines, plecs o és llis, vés al5
5aSi el revers del barret llis o amb plecs més o menys evidents, vés alGrup dels rossinyols
5bSi en el revers del barret només hi ha làmines, vés al6
6aSi la carn del bolet s’engruna entre els dits o es trenca com un guix, vés alGrup dels bolets de carn esmicolable
6bSi la carn és fibrosa, vés alGrup dels bolets fibrosos

Llicència de Creative Commons