1a | Barret de color gris, bru o groc; al tacte viscós; marge pentinat; cama amb cavernes; olor sempre desagradable | Grup de les cuagres abelleres |
1b | Bolet diferent en tots o algun dels caràcters esmentats | 2 |
2a | Barret de groc ocraci a crema o blanquinós; cama sòlida; al tast acre | Grup de les cuagres abelleres |
2b | Bolet diferent | 3 |
3a | Bolet massís; barret de tons diversos (verds, blaus, grisencs, liles, bruns, coure, grocs o carnis); làmines greixoses, de blanques a crema pàl·lides; carn ferma, blanca, immutable; tast dolç | Grup de les cuagres llores |
3b | Bolet diferent | 4 |
4a | Carn de lleugerament picant a extremament picant; cualbres no comestibles | Grup dels escaldabecs |
4b | Carn dolça o molt lleugerament picant | 5 |
5a | Carn de la cama que esdevé de color bru al frec o en ferides; bolet madur o sobremadurat que fa olor d’arengada o de marisc bullit; carn amb sulfat de ferro reacciona a blau verd | Grup de les cuagres d’olor d’arengada |
5b | Cama que en tallar-la o al frec no canvia de color o, si ho fa a groc o bru, aleshores l’olor absent o diferent; reacció al sulfat de ferro diferent | Grup de les cuagres vinoses |