⇐ Torna a Grans grups
Són bolets amb esponja molt comuns en boscos de coníferes, només unes poques espècies de mollerics pebrers els trobem vora planifolis. Els podem identificar per les característiques de la pell o cutícula del barret que és completament separable quan la pessiguem des de la vora.
És llisa, viscosa o glutinosa en temps humit i brillant en temps sec. Un detall que cal esbrinaren els mollerics és la possible presència de fibril·les radials fosques immerses a l’interior de la cutícula. També cal esbrinar la possible presència d’un anell membranós, característica que pot passar desapercebuda en bolets madurs. En aquests l’anell resta reduït a una esvaïda franja sobre la cama, pel que cal acostumar-nos a buscar exemplars ben joves per identificar-ne la presència amb seguretat. Els mollerics versi els mollerics calçats són bolets comestibles però que cal consumir amb prudència, en poca quantitat. Cal collir només els exemplars joves i eliminar-ne la cutícula i la cama abans de cuinar-los. Són adequats per elaborar barreges de bolets.
Escull entre les següents opcions:
- Clau per a identificar els grups de mollerics
- Bibliografia