Identificació a partir d’una imatge

Hem rebut una sol·licitud d’identificació d’un bolet lignícola alemany a partir d’una imatge. Sempre és un compromís, i és agreujat pel fet de que sovint el peticionari no interpreta el gran nombre de possibilitats d’error.

Hi ha més problemes. Les imatges no acostumen a facilitar les dades que calen ja que els fotògrafs no saben els detalls que cal evidenciar. I encara més sovint la recol·lecció dels bolets no és l’adequada. Esperem que d’aquí uns pocs mesos, un cop penjades les característiques que calen per identificar cada grup, els autors/fotògrafs puguin conèixer que cal ensenyar de cada espècie de bolet.

Les imatges ens les va enviar Miquel Vila (Farré@quelandries). D’elles no en podem extreure el color de la carn, de fet caldria veure un bolet tallat al llarg. Podem avançar que, molt probablement, es tracta d’un bolet de carn blanca (tot i que ja introduïm una possibilitat d’error).

La superfície del bolet sembla perfectament llisa, pel que no creiem que es tracti de Cerioporus squamosus i, de moment descartem que sigui Polyporus tuberaster. Aquesta espècie te uns porus d’un diàmetre superior que no es corresponen amb els de les imatges.

Si avancem en la clau, podem concloure que no es tracta de Piptoporus betulinus.

De les imatges que disposem, podem comentar que la que ofereix més detalls és:

En el bolet de baix a l’esquerra,

hi podeu veure com la part basal de la cama és de color negre, pel que anem directament al punt 7.

Pel color i diàmetre del barret, i el diàmetre de la cama, podem concloure que, probablement, les fotografies siguin de Cerioporus varius.

No és una identificació satisfactòria, és aproximativa, i així cal considerar-la.

Feu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Llicència de Creative Commons